καλαμπόκια με γραβιέρα mikri

ΜΕΞΙΚΟ

clock icon
50'

Elotes preparados: Tο καλαμπόκι των δρόμων του Μεξικού

Υλικά

  • 4 ολόκληρα βιολογικά καλαμπόκια
  • 4 κουτ. σούπας χανιώτικη γραβιέρα, τριμμένη
  • 120 ml μαγιονέζα
  • 4 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 2 λάιμ κομμένα στη μέση

Περπατώντας στο Μεξικό, σε όλες μα όλες τις πολιτείες δεν γίνεται να μην δοκιμάσει κανείς από πλανόδιους πωλητές elotes preparados, ολόκληρα καλαμπόκια με σάλτσα μαγιονέζας, τριμμένο τυρί και σκόνη από πιπεριές. Εδώ θα τα δοκιμάσουμε σε κρητική εκδοχή με χανιώτικη γραβιέρα!

Βράζουμε τα καλαμπόκια σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 με 40 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν (όχι εντελώς) τα πιάνουμε με τσιμπίδα ή καρφώνουμε ένα ξύλο στην βάση τους. Με κουτάλι ή πινέλο απλώνουμε την μαγιονέζα παντού και πασπαλίζουμε με γραβιέρα και πάπρικα περιστρέφοντας τα. Τέλος, στύβουμε σε καθένα μισό λάιμ.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα καλαμπόκια σε αλατισμένο νερό για περίπου 30 με 40 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν (όχι εντελώς) τα πιάνουμε με τσιμπίδα ή καρφώνουμε ένα ξύλο στην βάση τους. Με κουτάλι ή πινέλο απλώνουμε την μαγιονέζα παντού και πασπαλίζουμε με γραβιέρα και πάπρικα περιστρέφοντας τα. Τέλος, στύβουμε σε καθένα μισό λάιμ.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος