OliveMagazine

Ensalada de Pallares – Περουβιανή φασουλοσαλάτα

Ensalada de Pallares – Περουβιανή φασουλοσαλάτα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:15'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. φασόλια, μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • χυμός από 2 λάιμ
  • ¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σουρώνετε, μεταφέρετε σε μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το βάζετε για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στη συνέχεια το σουρώνετε και το ρίχνετε στα φασόλια.

Ψιλοκόβετε και την ντομάτα και την προσθέτετε στα φασόλια.

Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το χυμό λάιμ, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το dressing τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr