OliveMagazine

Fajitas κοτόπουλο

Fajitas κοτόπουλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη συνταγή

  • 600γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φιλετάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε μακριές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε μακριές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε μακριές λωρίδες
  • 1 αγγούρι σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 6 τορτίγιες από αλεύρι
  • 200ml sour cream (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάτα του κοτόπουλου

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ κρεμμύδι λιωμένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ μαζί με τη μαρινάτα και ανακατεύετε. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.

Σουρώνετε το κρέας και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά). Το αγγούρι και την ντομάτα θα τα σερβίρετε κρύα.

Ζεσταίνετε τις τορτίγιες και τις γεμίζετε πρώτα με το κοτόπουλο και μετά με τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτετε λίγη sour cream και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr