OliveMagazine

Fajitas με κοτόπουλο

Fajitas με κοτόπουλο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. κοτόπουλο στήθος, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε μακριές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε μακριές λωρίδες
  • 1 αγγούρι, σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα, σε λεπτές ροδέλες
  • λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 6 τορτίγιες από αλεύρι
  • 200ml sour cream
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου

  • 250ml μπίρα εζα Lager
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμό από 1 λάιμ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, τουλάχιστον.

Στη συνέχεια σουρώνετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά). Το αγγούρι και την ντομάτα θα τα σερβίρετε κρύα.

Ζεσταίνετε τις τορτίγιες και τις γεμίζετε με το κοτόπουλο και με τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτετε λίγη sour cream και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr