kotopoulo-fajitas

Υλικά

    Για τη συνταγή

  • 600γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φιλετάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε μακριές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε μακριές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε μακριές λωρίδες
  • 1 αγγούρι σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 6 τορτίγιες από αλεύρι
  • 200ml sour cream (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάτα του κοτόπουλου

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • ½ κρεμμύδι λιωμένο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Ένα μεξικάνικο σνακ από ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος ψημένα και σερβιρισμένα σε τορτίγιες, μαζί με διάφορα πολύχρωμα σαλατικά.

Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ μαζί με τη μαρινάτα και ανακατεύετε. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.
Σουρώνετε το κρέας και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά). Το αγγούρι και την ντομάτα θα τα σερβίρετε κρύα.
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες και τις γεμίζετε πρώτα με το κοτόπουλο και μετά με τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτετε λίγη sour cream και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το κοτόπουλο σε μπολ μαζί με τη μαρινάτα και ανακατεύετε. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα σκεπασμένο με μεμβράνη.

Βήμα 2

Σουρώνετε το κρέας και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά). Το αγγούρι και την ντομάτα θα τα σερβίρετε κρύα.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε τις τορτίγιες και τις γεμίζετε πρώτα με το κοτόπουλο και μετά με τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτετε λίγη sour cream και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή