ΤΗΓΑΝΙ

clock icon
35'

Fajitas με κοτόπουλο

Υλικά

  • 700γρ. κοτόπουλο στήθος, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε μακριές λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη σε μακριές λωρίδες
  • 1 αγγούρι, σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα, σε λεπτές ροδέλες
  • λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 6 τορτίγιες από αλεύρι
  • 200ml sour cream
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου

  • 250ml μπίρα εζα Lager
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμό από 1 λάιμ

Οι διάσημες μεξικάνικες fajitas είναι ένα τέλειο πιάτο για μία βραδιά με φίλους στο σπίτι. Συνοδεύετε ιδανικά με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα εζα Lager.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, τουλάχιστον.
Στη συνέχεια σουρώνετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά). Το αγγούρι και την ντομάτα θα τα σερβίρετε κρύα.
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες και τις γεμίζετε με το κοτόπουλο και με τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτετε λίγη sour cream και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, τουλάχιστον.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σουρώνετε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε τις πιπεριές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν λίγο (γύρω στα 2 λεπτά). Το αγγούρι και την ντομάτα θα τα σερβίρετε κρύα.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε τις τορτίγιες και τις γεμίζετε με το κοτόπουλο και με τα λαχανικά. Τέλος, προσθέτετε λίγη sour cream και σερβίρετε αμέσως.