belluga-anoigma
clock icon
1:5'

Φακές beluga από το Okio

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τις φακές

  • 250 γρ. φακές beluga
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Για την κρέμα καρύδας

  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 5 γρ. κίτρινο κάρυ
  • 5 γρ. πάστα κάρυ κόκκινη
  • Για την γκρεμολάτα μυρωδικών

  • 1,5 σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 15 γρ. δυόσμο
  • 15 γρ. κόλιανδρο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι

Μια γευστική συνταγή για φακές beluga από το Okio στο Σύνταγμα.

Φακές: Βράζουμε τις φακές ανάλογα με τον χρόνο που λέει στη συσκευασία. Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε στους 180° C μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα καρύδας, ομογενοποιούμε με τις φακές και βράζουμε για 2-3′. Σερβίρουμε με γκρεμολάτα, λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια, φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, γλυκοπατάτα και φύλλα δυόσμου.

Κρέμα καρύδας: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10′.

Γκρεμολάτα: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά το σκόρδο και τα λάδια. Ύστερα προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάιμ και χτυπάμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Φακές: Βράζουμε τις φακές ανάλογα με τον χρόνο που λέει στη συσκευασία. Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια και ψήνουμε στους 180° C μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα καρύδας, ομογενοποιούμε με τις φακές και βράζουμε για 2-3′. Σερβίρουμε με γκρεμολάτα, λιαστές ντομάτες σε μικρά κομμάτια, φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, γλυκοπατάτα και φύλλα δυόσμου.

Βήμα 2

Κρέμα καρύδας: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10′.

Βήμα 3

Γκρεμολάτα: Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά το σκόρδο και τα λάδια. Ύστερα προσθέτουμε τα μυρωδικά, το λάιμ και χτυπάμε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθεί.