OliveMagazine

Φιλέτο από φρέσκο λαβράκι με μάνγκο και τσιπς από πράσο

Φιλέτο από φρέσκο λαβράκι με μάνγκο και τσιπς από πράσο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:18'
Χρόνος μαγειρέματος:2'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο από φρέσκο λαβράκι
  • 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη χαλαπένιο
  • Χυμός από 4 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος κόλιανδρος
  • 2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • Αλεύρι για τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Άνθος αλατιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε τα τσιπς από το πράσο ως εξής: αλευρώνουμε και τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα βουτάμε για 1,5 λεπτό σε ζεστό λάδι ( 180 βαθμούς), τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν. Μπλεντάρουμε το μάνγκο, μαζί με μια κουταλιά σούπας χαλαπένιο και το χυμό από ένα λάιμ. Αλατίζουμε.

Κόβουμε το ψάρι σε λεπτές φέτες ( τύπου καρπάτσιο) και το απλώνουμε σε 4 πιάτα. Στύβουμε ένα λάιμ σε καθένα από αυτά. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι και τη χαλαπένιο, ρίχνουμε πάνω ακανόνιστα την σάλτσα μάνγκο και τελειώνουμε με τα τσιπς από πράσο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο