OliveMagazine

Φιλέτο ψαρονέφρι με αρωματικό πουρέ και σάλτσα ροδιού

Φιλέτο ψαρονέφρι με αρωματικό πουρέ και σάλτσα ροδιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι
  • Για την μαρινάδα

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι με ρόδι
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα Worchester
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • πιπέρι
  • Για την σάλτσα ροδιού

  • 1 κούπα φρέσκο χυμό ροδιού
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με ρόδι
  • Για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες, σε μέτριους κύβους
  • γάλα όσο χρειαστεί
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ακαθάριστο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το ψαρονέφρι: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις μαρινάδας και ανακατεύετε. Βυθίζετε το κρέας στη μαρινάδα και το αφήνετε για 1-2 ώρες περίπου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βγάζετε το κρέας απ’ την μαρινάδα, το στεγνώνετε καλά, το λαδώνετε και αλατίζετε.

Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι και ροδίζετε το κρέας απ'όλες τις πλευρές. Σβήνετε με 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι. Μεταφέρετε το κρέας σε ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Για την σάλτσα: Σε κατσαρολάκι βάζετε όλα τα υλικά για την σάλτσα ροδιού και σιγοβράζετε για 1 ώρα ανακατεύοντας τακτικά. Αφήνετε να κρυώσει.

Για τον πουρέ: Σε κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες, νερό και γάλα σε αναλογία 50-50 μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες, 1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, λίγα από τα υγρά τις κατσαρόλας και αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε το σκόρδο, το λιώνετε και το ρίχνετε στο μίγμα της πατάτας. Χτυπάτε με μίξερ χειρός για περίπου 2 λεπτά και διορθώνετε τη γεύση και την υφή με αλάτι, πιπέρι και γάλα. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύετε.

Κόβετε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε πάνω στον πουρέ. Περιχύνετε με την σάλτσα ροδιού και γαρνίρετε με ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι και φρέσκο καρπό ροδιού.

Tips

Προσέχετε όταν ψήνετε το ψαρονέφρι στο τηγάνι να μην σας μαυρίσει πολύ γιατί η μαρινάδα περιέχει μέλι το οποίο καίγεται και πικρίζει εύκολα.


Είναι σημαντικό οι πατάτες να βράσουν καλά για να έχετε ένα λείο αποτέλεσμα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο