OliveMagazine

Φινλανδική σούπα lohikeitto με πατάτες και σολομό

Φινλανδική σούπα lohikeitto με πατάτες και σολομό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πράσα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
  • 1.000 ml ζωμό λαχανικών
  • 500 γρ. φιλέτο από φρέσκο σολομό
  • 300 ml ζεστό γάλα
  • γάλα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • θαλασσινό αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα λαχανικά για 3’. Προσθέτουμε τον μισό άνηθο , τον ζωμό, το μπαχάρι και τα πιπέρια, σιγοβράζουμε τη σούπα για 15’. Προσθέτουμε ολόκληρο τον σολομό, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, σιγοβράζουμε για 6’-8’. Βγάζουμε τον σολομό και τον κρατάμε ζεστό

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη- funkycook.gr

Tips

Αν χρειαστεί, αραιώστε τη σούπα με επιπλέον ζεστό γάλα ή ζωμό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο