OliveMagazine

Φοντάν σοκολάτας με αχλάδια

Φοντάν σοκολάτας με αχλάδια

Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 300γρ. σοκολάτα μαύρη, σε κομματάκια
  • 270γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 35γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αχλάδια κομμένα σε κομμάτια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βουτυρώνετε 10 πυρίμαχα μπολάκια και τοποθετείτε 3 κομμάτια αχλάδι μέσα στο κάθε μπολ.

Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα. Όταν διογκωθούν σταματάτε το χτύπημα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ρίχνετε και το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Μοιράζετε τα αχλάδια στα πυρίμαχα μπολάκια και προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας, ώστε να καλύπτει τα 2/3 του σκεύους. Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τα πυρίμαχα σκεύη στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά.

Tips

Το μίγμα στα μπολάκια μπορεί να διατηρηθεί έως και 1 ημέρα στο ψυγείο πριν τα ψήσετε.


Αν βρείτε πολύ μικρά αχλάδια, μπορείτε να αφαιρέσετε από κάτω τα κουκούτσια τους προσεκτικά με μαχαιράκια και να τα βάλετε μέσα στα πυρίμαχα σκεύη ολόκληρα ή κομμένα στη μέση.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο