anoigma–fondue

Υλικά

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300ml κρασί λευκό
  • 225γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
  • 225γρ. γραβιέρα γλυκιά, όπως της Τήνου, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο με προζύμι, σε κυβάκια
  • μπατόν σαλέ

Η διάσημη ελβετική συνήθεια είναι ένα και ένα για βραδιά με φίλους στο σπίτι και γίνεται το καλύτερο συνοδευτικό για το κρασί σας.

Κόβετε στη μέση το σκόρδο και τρίβετε με αυτό τα τοιχώματα του σκεύους του φοντί.
Κρατάτε σε ένα φλιτζανάκι μια μικρή ποσότητα από το κρασί και διαλύετε μέσα του το κορνφλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί στο σκεύος του φοντί και το βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά τα τυριά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσουν.
Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει ωραία απαλή υφή, χωρίς να αφήσετε το φοντί να πάρει βράση. Σερβίρεται ζεστό στο τραπέζι με ψωμάκια και μπατόν σαλέ.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε στη μέση το σκόρδο και τρίβετε με αυτό τα τοιχώματα του σκεύους του φοντί.

Βήμα 2

Κρατάτε σε ένα φλιτζανάκι μια μικρή ποσότητα από το κρασί και διαλύετε μέσα του το κορνφλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί στο σκεύος του φοντί και το βάζετε στη φωτιά να πάρει βράση.

Βήμα 3

Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά τα τυριά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσουν.

Βήμα 4

Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κορνφλάουρ και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει ωραία απαλή υφή, χωρίς να αφήσετε το φοντί να πάρει βράση. Σερβίρεται ζεστό στο τραπέζι με ψωμάκια και μπατόν σαλέ.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή