FRAOULES-MIKRI

ΔΙΑΦΟΡΑ

clock icon
20'

Φράουλες μαριναρισμένες σε λικέρ πορτοκαλιού

Υλικά

  • ½ κιλό φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας λικέρ πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • παγωτό βανίλια

Το γλυκό της ευκολίας με φράουλες που μαρινάρονται σε λικέρ πορτοκάλι και κονιάκ, στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο για λίγα λεπτά και σερβίρονται με μια μπάλα παγωτό.

Σε μπολ αναμιγνύετε τις φράουλες με το λικέρ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.
Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και μοιράζετε σε ίση ποσότητα από τις φράουλες σε κάθε ένα. Τα σφραγίζετε καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψήνετε τις φράουλες για 5-10 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές, συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτού βανίλια.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μπολ αναμιγνύετε τις φράουλες με το λικέρ, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αλουμινόχαρτο και μοιράζετε σε ίση ποσότητα από τις φράουλες σε κάθε ένα. Τα σφραγίζετε καλά και τα αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ψήνετε τις φράουλες για 5-10 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές, συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτού βανίλια.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey