pswmi

LIGHT

clock icon
35'

Φρυγανισμένο ψωμί με τυροκαυτερή και ταρτάρ αγγουριού με αβοκάντο

Υλικά

  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • Για την τυροκαυτερή

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι, κέρατο
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/3 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • Για το ταρτάρ αγγουριού με αβοκάντο

  • 150 γρ. αγγούρι
  • 1 αβοκάντο (όχι πολύ ώριμο)
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για αυτή την ελαφριά συνταγή που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα, θα χρειαστείτε τον φούρνο σας μόνο για 5΄, αφού όλα τα άλλα υλικά χρησιμοποιούνται ωμά και δροσερά.

Τυροκαυτερή: Βάζουμε την πιπεριά κέρατο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, για 4΄-5΄, μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι της πιπεριάς και τη φλούδα (που βγαίνει εύκολα), την κόβουμε στη μέση και την ξεσποριάζουμε.
Βάζουμε σε ένα μούλτι την ψημένη πιπεριά, τη φέτα, το γιαούρτι, την πιπεριά Φλωρίνης, το μπούκοβο, την πάπρικα και 30 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Ταρτάρ: Πλένουμε το αγγούρι και καθαρίζουμε το αβοκάντο. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε χοντρές φέτες χωριάτικου ψωμιού στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τις αλείφουμε με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ξεροψηθούν. Τις αλείφουμε με τυροκαυτερή, προσθέτουμε το ταρτάρ αγγουριού και αβοκάντο και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Τυροκαυτερή: Βάζουμε την πιπεριά κέρατο σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις, για 4΄-5΄, μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσάνι της πιπεριάς και τη φλούδα (που βγαίνει εύκολα), την κόβουμε στη μέση και την ξεσποριάζουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα μούλτι την ψημένη πιπεριά, τη φέτα, το γιαούρτι, την πιπεριά Φλωρίνης, το μπούκοβο, την πάπρικα και 30 ml ελαιόλαδο και πολτοποιούμε καλά. Διατηρούμε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Ταρτάρ: Πλένουμε το αγγούρι και καθαρίζουμε το αβοκάντο. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια πάχους 1 εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Κόβουμε χοντρές φέτες χωριάτικου ψωμιού στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τις αλείφουμε με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ξεροψηθούν. Τις αλείφουμε με τυροκαυτερή, προσθέτουμε το ταρτάρ αγγουριού και αβοκάντο και σερβίρουμε.