OliveMagazine

Φτιάχνουμε ιταλική σούπα μινεστρόνε

Φτιάχνουμε ιταλική σούπα μινεστρόνε

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σούπα

  • 45ml ελαιόλαδο
  • 180γρ. κρεμμύδι, σε μικρούς κύβους
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 120γρ. καρότα, σε μικρούς κύβους
  • 200γρ. πατάτα, σε μικρούς κύβους
  • 3 κλωνάρια σέλινο, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 1/2 -2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • 250γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1/2 κουνουπίδι, σε μικρά μπουκέτα
  • 200γρ. baby σπανάκι
  • αλάτι-πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • παρμεζάνα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες για 3 – 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρώμα. Προσθέτετε το σέλινο, τον πελτέ τομάτας, τη τομάτα κονκασέ και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε με τις 6 κούπες από το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε για 35 – 40 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι και το κουνουπίδι και συνεχίζετε ανακατεύοντας σταδιακά για 10 – 13 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτετε έξτρα ζωμό. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το baby σπανάκι και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αρκετή τριμμένη παρμεζάνα.

Tips

Αν θέλετε να τη ζεστάνετε την επόμενη μέρα προσθέστε έξτρα ζωμό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο