OliveMagazine

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και μυρωδικά

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και μυρωδικά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 5-6 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, τριμμένες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 5-6 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 φλιτζάνια φέτα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • ¼ ματσάκι μαϊντανόυ ψιλοκομμένο, χωρίς κοτσάνια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζετε τις 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, τις γαρίδες, το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Σβήνετε με το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αλατοπιπερώνετε.

Αφαιρείτε προσωρινά τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τον πελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να δένει.

Παράλληλα, πολτοποιείτε στο μούλτι τις πιπεριές και μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, τις ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με την κάππαρη, τις λιαστές τομάτες και τις γαρίδες. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, έως ότου οι γαρίδες να είναι έτοιμες και τα αρώματα να ενοποιηθούν.

Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αν χρειαστεί ρυθμίζετε την οξύτητα με λίγο μελί ή ζάχαρη. Τέλος, θρυμματίζετε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά.

Σερβίρετε το σαγανάκι σαν μεζέ με ψωμί ή το προσθέτετε πάνω από βρασμένο ρύζι για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr