OliveMagazine

Gingerbread cookies

Gingerbread cookies

Μερίδες:για 20-25 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπισκότα

  • 320γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 160γρ. βούτυρο
  • 200γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 50ml γάλα πλήρες
  • 80γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • Για το γλάσο

  • 240γρ. ζάχαρη άχνη
  • ασπράδια από 3 αβγά
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την Καστανή Ζάχαρη Fytro και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, την πούδρα αμυγδάλου και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει. Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και με κουπ πατ την κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας, όπως ανθρωπάκια, αστεράκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Για το γλάσο: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμο το γλάσο το μοιράζετε σε μπολάκια και το χρωματίζετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Όταν κρυώσουν τα gingerbreads τα διακοσμείτε ανάλογα με το σχήμα τους με το αντίστοιχο χρωματισμένο γλάσο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr