OliveMagazine

Gingerbreads σε σχήμα στολιδιών

Gingerbreads σε σχήμα στολιδιών

Μερίδες:για περίπου 20 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα μπισκότα

  • 160γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50ml γάλα πλήρες
  • 320γρ. αλεύρι μαλακό
  • 4½γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2γρ. κανέλα σκόνη
  • μία πρέζα γαρύφαλλο σκόνη
  • 3γρ. ginger σκόνη
  • 1πρεζα μοσχοκάρυδο σκόνη
  • Για το γλάσο

  • 240γρ. ζάχαρη άχνη
  • ασπράδια από 3 αβγά
  • χυμό από ½ λεμόνι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.

Προσθέτετε το γάλα και στη συνέχεια το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πούδρα αμυγδάλου, τα μπαχαρικά και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3mm και το αφήνετε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να σφίξει. Όταν σφίξει η ζύμη, τη βγάζετε από το ψυγείο και με κουπ πατ την κόβετε σε σχήματα της αρεσκείας σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, (ανάλογα το φούρνο). Μετά τα πρώτα 5 λεπτά του ψησίματος βγάζετε τα μπισκότα από το φούρνο και με ένα χοντρό καλαμάκι τους κάνετε από μία τρύπα στο καθένα και τα βάζετε ξανά στο φούρνο.

Για το γλάσο: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Έπειτα, προσθέτετε και το χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμο το γλάσο το μοιράζετε σε μπολάκια και το χρωματίζετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

Όταν κρυώσουν τα gingerbreads τα διακοσμείτε ανάλογα με το σχήμα τους με το αντίστοιχο χρωματισμένο γλάσο. Όταν στεγνώσει το γλάσο τους περνάτε κορδελάκια από τις τρύπες που δημιουργήσατε, ώστε να μπορείτε να τα κρεμάσετε ως στολίδια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr