salata-me-kokkina-frouta

clock icon
15'

Γιορτινή σαλάτα με κόκκινα φρούτα και κουκουνάρι

Υλικά

  • 150γρ. σπανάκι baby καθαρισμένο, πλυμένο και στεγνωμένο
  • 150γρ. ρόκα καθαρισμένη, πλυμένη και στεγνωμένη
  • 5 ραπανάκια πλυμένα, σκουπισμένα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
  • ½ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα βατόμουρο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με φράουλα (προαιρετικά)
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια δροσερή σαλάτα με υπέροχα χρώματα και πολύ νόστιμη γεύση. Η βινεγκρέτ με μαρμελάδα βατόμουρο, μουστάρδα και βαλσαμικό ενισχύει γευστικά αυτή την ξεχωριστή σαλάτα με κόκκινα φρούτα.

Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπάτε επάνω τα κόκκινα φρούτα. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

Βήμα 2

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι, τη ρόκα και τα ραπανάκια. Ραντίζετε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκορπάτε επάνω τα κόκκινα φρούτα. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, πασπαλίζετε με το κουκουνάρι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb