OliveMagazine

Γιορτινοί κουραμπιέδες

Γιορτινοί κουραμπιέδες

Μερίδες:15
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 120 γρ. αμύγδαλα xωρίς φλούδα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C σε προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα χτυπάμε στο γουδί σε χοντρά κομμάτια, ή τα σπάμε, πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.

Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο Lurpak με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο το χτυπάμε, τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.

Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα (γιατί θα ζορίζεται το μίξερ) για 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.

Πλάθουμε στρογγυλούς κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.

Τους βγάζουμε από το φούρνο, και αφού κρυώσουν καλά ,τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο ζάχαρη άχνη. Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη .

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο