giouvetsi-me-kotopoulo-IMG_0235

Υλικά

  • 800γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε κύβους
  • 300γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 800γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 600ml ζωμό κοτόπουλου
  • ½ ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένα
  • 30ml ελαιόλαδο + 40ml για το τέλος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το γιουβέτσι της Κυριακής με κοτόπουλο αντί μοσχαράκι. Σε μισή ώρα έτοιμο για το τραπέζι με ένα χυλωμένο κριθαράκι στη γάστρα με συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια μούρλια! Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Τηγάνι με Κεραμική Επίστρωση Fissler Ceratal Comfort

Ανοξείδωτη Γάστρα με Γυάλινο Καπάκι Fissler 38cm

Ανοξείδωτος Τρίφτης Τυριού Küchenprofi

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.

Βάζετε σε μια γάστρα στο φούρνο την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις βράσουν ρίχνετε το κριθαράκι. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και ψήνετε άλλα 10 λεπτά. Αποσύρετε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτετε το δυόσμο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Βάζετε σε μια γάστρα στο φούρνο την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και μόλις βράσουν ρίχνετε το κριθαράκι. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 3

Προσθέτετε το κοτόπουλο και ψήνετε άλλα 10 λεπτά. Αποσύρετε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτετε το δυόσμο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Βήμα 4

Φωτογραφίες: Αναστασία Αδαμάκη Food styling: Αντωνία Κατή