OliveMagazine

Glogg, όπως λέμε γιορτινό ζεστό κρασί

Glogg, όπως λέμε γιορτινό ζεστό κρασί

Μερίδες:-
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:7 μέρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 5γρ. τζίντερ σε φέτες
  • 5γρ. αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 καψουλάκια πράσινο καρδάμωμο
  • 1 αστεράκι αστεροειδή γλυκάνισο
  • 15 καρφάκια γαρίφαλο
  • 80γρ. ζάχαρη
  • Για το σερβίρισμα

  • φιλέ αμυγδάλου
  • μαύρη σταφίδα
  • βότκα, ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το κρασί σε μια κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και το βάζετε να ζεσταθεί καλά, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Ανακατεύετε στο ενδιάμεσο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφήνετε την κατσαρόλα εκτός φωτιάς για μια ώρα να ανακατευτούν τα αρώματα και στη συνέχεια φιλτράρετε το κρασί και το μεταφέρετε ξανά στο μπουκάλι. Κλείνετε με το πώμα και το διατηρείτε τουλάχιστον για 1 εβδομάδα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξαναζεσταίνετε το κρασί, μοιράζετε σταφίδες και φιλέ αμυγδάλου στα ποτήρια και απογεμίζετε με ζεστό κρασί. Αν θέλετε προσθέτετε λίγο αλκοόλ, όπως ρούμι, κονιάκ ή βότκα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr