Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό προσθέτουμε το
ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά. Παράλληλα, προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και καραμελώνουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μειώνονται σε όγκο περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, σουρώνουμε και το προσθέτουμε απευθείας στο σκεύος ανακατεύοντας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε τη σόγια, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συμπληρώνουμε το ξύσμα λεμονιού και τα φιστίκια και αλατοπιπερώνουμε (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και έξτρα χυμό λεμονιού για περισσότερη οξύτητα).