OliveMagazine

Γρήγορο stir fry με αρακά και ρύζι

Γρήγορο stir fry με αρακά και ρύζι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 180 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 250 γρ. αρακάς
  • 200 γρ. ρύζι basmati
  • 80 ml σόγια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 40 γρ. αράπικα φιστίκια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 10 λεπτά. Παράλληλα, προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και καραμελώνουμε για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μειώνονται σε όγκο περίπου 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον αρακά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, σουρώνουμε και το προσθέτουμε απευθείας στο σκεύος ανακατεύοντας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο, ρίχνουμε τη σόγια, μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Συμπληρώνουμε το ξύσμα λεμονιού και τα φιστίκια και αλατοπιπερώνουμε (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και έξτρα χυμό λεμονιού για περισσότερη οξύτητα).

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο