avgosalata
clock icon
23'

Gubbröra ή αβγοσαλάτα με αντζούγιες

Υλικά

  • 8 αβγά σφιχτοβρασμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας αβγοτάραχο μπακαλιάρου ή άλλο μπρικ
  • 125γρ. φιλέτα αντζούγιας, σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • φέτες μαύρο ψωμί σκανδιναβικό, για το σερβίρισμα

Tips

  • Το βαρύ, μαύρο ψωμί που φτιάχνουν στον Βορρά το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ενημερωμένα delicatessens.

Η σουηδική κουζίνα περιλαμβάνει διάφορα πιάτα με βάση τα παστά θαλασσινά ή κρέας. Εδώ εσάς έχουμε μια σαλάτα με αβγά, αντσούγιες και φρέσκα μυρωδικά, που σερβίρετε ιδανικά πάνω σε μαύρο σκανδιναβικό ψωμί, για να συνοδέψετε την μπίρα σας.

Καθαρίζετε τα αβγά, κρατάτε τα 6 ολόκληρα και από τα άλλα δύο μόνο τους κρόκους, τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε μπολ, με το αβγοτάραχο και τις αντσούγιες.
Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα, συνοδεύοντας με φέτες ψωμιού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα αβγά, κρατάτε τα 6 ολόκληρα και από τα άλλα δύο μόνο τους κρόκους, τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε μπολ, με το αβγοτάραχο και τις αντσούγιες.

Βήμα 2

Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα, συνοδεύοντας με φέτες ψωμιού.