OliveMagazine

Gubbröra ή αβγοσαλάτα με αντζούγιες

Gubbröra ή αβγοσαλάτα με αντζούγιες

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:8'
Έτοιμο σε:23'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 αβγά σφιχτοβρασμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας αβγοτάραχο μπακαλιάρου ή άλλο μπρικ
  • 125γρ. φιλέτα αντζούγιας, σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • φέτες μαύρο ψωμί σκανδιναβικό, για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα αβγά, κρατάτε τα 6 ολόκληρα και από τα άλλα δύο μόνο τους κρόκους, τα κόβετε σε κύβους και τα ρίχνετε σε μπολ, με το αβγοτάραχο και τις αντσούγιες.

Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα, συνοδεύοντας με φέτες ψωμιού.

Tips

Το βαρύ, μαύρο ψωμί που φτιάχνουν στον Βορρά το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ενημερωμένα delicatessens.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr