OliveMagazine

Guiso Morisco με ρεβίθια και φρέσκια λουΐζα

Guiso Morisco με ρεβίθια και φρέσκια λουΐζα

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. μικρόσπερμα ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 300 γρ. κόκκινο λάχανο, κομμένο σε λωρἰδες
  • 2 ντομάτες μεγάλες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες σε κυβἀκια
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα
  • αλἀτι, πιπέρι
  • φρέσκα φύλλα λουΐζας για γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 8 με 12 ώρες. Στην συνέχεια τα βράζουμε (προσέχουμε να μην παραβράσουν ) με λίγο αλάτι σε άφθονο νερό για 30-40 λεπτά και προαιρετικά, προσθέτουμε 3 αποξηραμένα φύλλα αβοκαντιἀς. Τα σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και στο τέλος, το λάχανο. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ξύσμα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερὠνουμε και σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα λουΐζας.

Φωτογραφία: light.and.pixel

Tips

Αντικαθιστούμε τα φρέσκα φύλλα λουΐζας με μυρώνια ή άγριο μάραθο.


Για περισσότερη φρεσκάδα προσέχουμε να διατηρήσει το λάχανο την τραγανή υφή του.


Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε από άγριο περγαμόντο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο