OliveMagazine

Huevos rancheros

Huevos rancheros

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 μεγάλα αβγά
  • 2 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ, περασμένες από το μούλτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές κόκκινες, σε καρεδάκια
  • 2 πιπερίτσες τσίλι φρέσκες, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 6 τορτίγιες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις τσίλι πιπεριές και το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά. Απλώνετε πάνω από τη σάλτσα τις ροδέλες ντομάτας. Με την ανάποδη μιας ξύλινης κουτάλας δημιουργείτε κοιλότητες στην σάλτσα και σπάτε μέσα τα αβγά. Αλατίζετε τα αβγά, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά τις τορτίγιες στον φούρνο στους 180οC ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Σερβίρετε τα αβγά τοποθετώντας από 1 αβγό και άφθονη σάλτσα πάνω από κάθε τορτίγια. Για ακόμη πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να τους προσθέσετε μερικές σταγόνες tabasco.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr