OliveMagazine

Χούμους

Χούμους

Μερίδες:2-4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:5'
Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ρεβίθια
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1-3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 45ml. ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 60γρ. ταχίνι ολικής
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 30-60ml. νερό, παγωμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα ρεβίθια με πολύ νερό ώστε να τα καλύπτει καλά, τη σόδα και μουλιάζετε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζετε τα ρεβίθια με το νερό και όταν πάρουν βράση, ξαφρίζετε προσεκτικά. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και βράζετε για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Προσέχετε να μην κολλήσουν.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με το σκόρδο, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο, το νερό και συνεχίζετε το χτύπημα σε δυνατή ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα με την προτίμησή σας. Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω, πάπρικα και ξύσμα λεμονιού.

Tips

Αν τα ρεβίθια δεν έχουν φλούδα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σόδα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο