Silken Tofu Chocolate Mousse

ΚΡΕΜΕΣ - ΜΟΥΣ - ΖΕΛΕ

clock icon
20'

Η τέλεια συνταγή για vegan μους σοκολάτας

Υλικά

  • 150 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 300 γρ. τόφου (silken tofu) στραγγισμένο
  • ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 150 γρ. σμέουρα

Το μαλακό τόφου είναι το μυστικό συστατικό για αυτή τη βελούδινη vegan μους σοκολάτας. Χρειάζεται λίγα υλικά και είναι μία καλή πρόταση γλυκού για όσους ακολουθούν τη vegan διατροφή. Τα σμέουρα δένουν εκπληκτικά με τη μαύρη σοκολάτα.

Βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο μπολ, το οποίο τοποθετούμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ή για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, βάζουμε το τόφου και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ. Ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Μόλις είναι έτοιμο, με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη μους σε τέσσερα μικρά ποτήρια. Προσθέτουμε λίγα σμέουρα πάνω από το κάθε μπολ για να ισομοιραστούν. Έπειτα μεταφέρουμε τη μους  στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει. Πριν σερβίρουμε θα βγάλουμε τις μους  από το ψυγείο 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο μπολ, το οποίο τοποθετούμε πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει ή για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, βάζουμε το τόφου και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ. Ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμο, με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη μους σε τέσσερα μικρά ποτήρια. Προσθέτουμε λίγα σμέουρα πάνω από το κάθε μπολ για να ισομοιραστούν. Έπειτα μεταφέρουμε τη μους  στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει. Πριν σερβίρουμε θα βγάλουμε τις μους  από το ψυγείο 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν.