H veloute tis kokkinis piperias Florinis
clock icon
1:15'

Η βελουτέ της κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης

Υλικά

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών ή κότας
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό και γιαούρτι για το σερβίρισμα

Μία πολύ νόστιμη σούπα, με εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, που σερβίρετε χλιαρή και ανοίγει ιδανικά τα ανοιξιάτικα τραπέζια σας.

Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζετε και τις ψήνετε για 30 λεπτά στον φούρνο στους 180οC.
Κλείνετε τις πιπεριές σε πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές, τις ξεφλουδίζετε έτσι ευκολότερα και πετάτε τα σπόρια. Τις ψιλοκόβετε.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις πιπεριές, σβήνετε με το ζωμό όσο να σκεπάζει τα υλικά, αλατίζετε ελαφρά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Πολτοποιείτε τη σούπα, ελέγχετε το αλάτι, σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις πιπεριές σε ταψί, τις αλατίζετε και τις ψήνετε για 30 λεπτά στον φούρνο στους 180οC.

Βήμα 2

Κλείνετε τις πιπεριές σε πλαστική σακούλα μέχρι να γίνουν χλιαρές, τις ξεφλουδίζετε έτσι ευκολότερα και πετάτε τα σπόρια. Τις ψιλοκόβετε.

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τις πιπεριές, σβήνετε με το ζωμό όσο να σκεπάζει τα υλικά, αλατίζετε ελαφρά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Βήμα 4

Πολτοποιείτε τη σούπα, ελέγχετε το αλάτι, σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι.