Κοτόπουλο που σε ταξιδεύει…ως τις μακρινές Ινδίες. Πικάντικο, πλούσιο σε αρώματα μπαχαρικών και με κρεμώδη υφή είναι ένα πιάτο που μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, φτάνει να έχεις τα κατάλληλα μπαχαρικά. Όποιος αγαπάει τις πικάντικες γεύσεις θα το λατρέψει.

Υλικά
- 4 φιλέτα κοτόπουλου, σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 3 κουτ. σούπας μίγμα μπαχαρικών tikka masala ή garam masala
- 2 πιπεριές Φλωρίνης μέτριες, σε κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 6 φλιτζάνια ρύζι μπασμάτι
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ, διαλυμένο σε 100ml νερό
- 2 κουτ. σούπας chutney μάνγκο (προαιρετικά)
- 75ml κρέμα γάλακτος
- 100ml γιαούρτι στραγγιστό
- αλατοπίπερο
Tips
- Το Tikka και Garam masala είναι μίγματα μπαχαρικών όπως είναι και το curry. Θα τα βρείτε έτοιμα σε εξειδικευμένα καταστήματα μπαχαρικών στο κέντρο της Αθήνας, σε ντελικατέσεν και στα ασιατικά μπακάλικα που φυτρώνουν πλέον σαν μανιτάρια σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Αν δυσκολεύεστε, αντικαταστήστε το με Curry από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, κι αυτό γίνεται.