OliveMagazine

Jerky το αμερικάνικο

Jerky το αμερικάνικο

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. ελιά μόσχου, σε φέτες 0,5-0,7εκ.
  • 100γρ. soy sauce
  • 100γρ. Worcestershire sauce
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους μαύρο πιπέρι χοντροσπασμένο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτετε το κρέας.

Στρώνετεε σε τάπερ εναλλάξ κρέας με μαρινάδα, μέχρι να καλυφθεί όλο το κρέας. Βάζετε στο ψυγείο για 3 έως 12 ώρες. Στη συνέχεια βγάζετε και στεγνώνετε τελείως το κρέας με χαρτί κουζίνας.

Μόλις είναι τελείως στεγνό το βάζετε στη σχάρα του φούρνου, στους 75οC στον αέρα, για 3 - 5 ώρες (γυρίζοντάς το ανά 1½ ώρα), ανάλογα με το πόσο στεγνό το θέλετε. Από τη στιγμή που θα αποκτήσει λαστιχωτή υφή μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο τυλιγμένο σε χαρτί κουζίνας έως και 10 ημέρες. Αν το αφήσετε περισσότερο στον φούρνο και ξεραθεί αρκετά, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ακόμα και μέσα σε ένα βάζο στο ντουλάπι.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Σημειώνεται ότι ούτε οι Ινκας, ούτε οι καουμπόηδες είχαν soy sauce. Από τη άλλη, soy sauce είχε το Bak Kwa, το αντίστοιχο αποξηραμένο κρέας των Ασιατών από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Όταν έφτασαν λοιπόν και το Βak Kwa και η soy sauce στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι κουλτούρες «παντρεύτηκαν» και πλέον αυτή η ασιατική σάλτσα αποτελεί βασικό στοιχείο στις περισσότερες συνταγές για Jerky.


To Jerky κάνει εξαιρετικό σάντουιτς όχι μόνο από άποψη γεύσης, καθώς είναι καθαρή πρωτεΐνη και χορταίνει τον οργανισμό. Συνδυάστε το με αβοκάντο, γιαούρτι, ντομάτα και ελαιόλαδο (και λίγο φρέσκο κρεμμύδι) για ένα ολοκληρωμένο γεύμα ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr