OliveMagazine

Καγιανάς με λουκάνικο Μυκόνου

Καγιανάς με λουκάνικο Μυκόνου

Μερίδες:1
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 λουκάνικo Μυκόνου Μουτεβελής σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 3 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ.σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πάπρικα ή πιπέρι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.

Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.

Ρίχνετε τα αβγά που έχετε ανακατέψει ελαφρά σε μπολ, όχι καλά όπως την ομελέτα. Τα ψήνετε ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχετε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις πήξει το ασπράδι, γιατί αν παραψηθούν στεγνώνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους. Σερβίρετε τον καγιανά ζεστό ζεστό πασπαλίζοντας με μαϊντανό, πάπρικα, μπούκοβο ή πιπέρι. Συνοδεύετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο