kagiana2
clock icon
25'

Καγιανάς με λουκάνικο Μυκόνου

Υλικά

  • 1 λουκάνικo Μυκόνου Μουτεβελής σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 3 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο ή 1 κουτ.σούπας βούτυρο γάλακτος
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1-2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • πάπρικα ή πιπέρι
  • αλάτι

Νοστιμότατος μεζές με τσίπουρο ή ουζάκι, απλός κι όμως τόσο χορταστικός…

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.
Ρίχνετε τα αβγά που έχετε ανακατέψει ελαφρά σε μπολ, όχι καλά όπως την ομελέτα. Τα ψήνετε ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχετε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις πήξει το ασπράδι, γιατί αν παραψηθούν στεγνώνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους. Σερβίρετε τον καγιανά ζεστό ζεστό πασπαλίζοντας με μαϊντανό, πάπρικα, μπούκοβο ή πιπέρι. Συνοδεύετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.

Βήμα 2

Προσθέτετε τις πιπεριές και το λουκάνικο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα ντοματίνια και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί ελάχιστα και να βγάλουν τα ντοματίνια το ζουμάκι τους. Αλατίζετε.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα αβγά που έχετε ανακατέψει ελαφρά σε μπολ, όχι καλά όπως την ομελέτα. Τα ψήνετε ανακατεύοντας ελαφρά και προσέχετε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις πήξει το ασπράδι, γιατί αν παραψηθούν στεγνώνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους. Σερβίρετε τον καγιανά ζεστό ζεστό πασπαλίζοντας με μαϊντανό, πάπρικα, μπούκοβο ή πιπέρι. Συνοδεύετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμάκι.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή