OliveMagazine

Kεκάκια με βρώμη και ελαιόλαδο

Kεκάκια με βρώμη και ελαιόλαδο

Μερίδες:για 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Χρόνος αναμονής:10 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 αβγά
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • λίγα flakes βρώμης ή μούσλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε το νερό μέσα σε ένα μπολ και διαλύετε το γιαούρτι. Προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύετε. Αφήνετε το μίγμα να φουσκώσει για 10 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Παίρνετε ένα ειδικό σκεύος με 12 υποδοχές για μάφιν και τις στρώνετε με αντικολλητικά χαρτάκια.

Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Ύστερα ενώνετε αυτό το μίγμα με το μίγμα της βρώμης και ανακατεύετε μέσα και τις σταφίδες.

Μοιράζετε το μίγμα στα 12 χαρτάκια πασπαλίζετε με το μούσλι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν τα κεκάκια.

Ξεφουρνίζετε το ταψί και μετά από λίγο βγάζετε τα κεκάκια από τις υποδοχές του ταψιού μαζί με τα χαρτάκια. Αφήνετε να κρυώσουν, πασπαλίζετε με άχνη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr