OliveMagazine

Κεμπάπ

Κεμπάπ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα κεμπάπ

  • ½ κιλό κιμά αρνίσιο, περασμένο μία φορά από τη μηχανή
  • 3 κρεμμύδια περασμένα από το μπλέντερ
  • 30γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο, καυτερό ή μπούκοβο
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 πίτες για σουβλάκι ή αραβικές ελαφρά ψημένες
  • 1 πιπεριά πράσινη-κέρατο, κομμένη σε ροδέλες ή 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ (μπαχαρικό με γλυκόξινη γεύση)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε μπολ τον κιμά και στύβετε επάνω τον χυμό του κρεμμυδιού, προσθέτετε το πιπέρι ή το μπούκοβο και το αλάτι και ζυμώνετε πολύ καλά.

Όταν γίνει ομοιογενής μάζα, του προσθέτετε και το βούτυρο συνεχίζοντας το ζύμωμα. Πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια και τους δίνετε μακρόστενο σχήμα. Περνάτε τα κεμπάπ σε μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια. Τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές για 20 λεπτά περίπου.

Σε μια πιατέλα στρώνετε το κρεμμύδι και το πασπαλίζετε με σουμάκ και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τοποθετείτε επάνω τα καλαμάκια, γαρνίρετε με τις ντομάτες, την πιπεριά και τις πίτες και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr