OliveMagazine

Κοτόπουλο Cordon Bleu

Κοτόπουλο Cordon Bleu

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φέτες στήθος κοτόπουλου, χτυπημένες καλά να γίνουν πολύ λεπτές
  • 8 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες έμενταλ
  • 1 ρηχό πιάτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1-2 αυγά χτυπημένα, σε ρηχό πιάτο
  • 1 ρηχό πιάτο με φρυγανιά τριμμένη
  • 20 γρ. Lurpak Soft (light)
  • Για το σερβίρισμα

  • σος μαγιονέζας
  • πράσινη σαλάτα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζουμε 2 φέτες μπέικον, τη μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω τοποθετούμε από 1 φέτα τυρί. Κλείνουμε το κοτόπουλο αναδιπλώνοντας κάθε φέτα στη μέση. Βουτάμε κάθε φιλέτο πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.

Βάζουμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 30΄ και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία (αλεύρι, αυγό, φρυγανιά) για να φτιάξουμε καλή και σωστή κρούστα.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το Lurpak Soft (light) σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα φιλέτα για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει το κοτόπουλο βυθίζοντας ένα μυτερό μαχαίρι μέχρι το κέντρο. Δεν θα πρέπει να βγει ροζ υγρό, γιατί τότε το κοτόπουλο είναι άψητο. Σερβίρουμε αμέσως με τηγανητές πατάτες, μια ωραία σος μαγιονέζας και πράσινη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο