OliveMagazine

Kουνουπίδι «ταμπουλέ» με πρασινάδες και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας

Kουνουπίδι «ταμπουλέ» με πρασινάδες και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κουνουπίδι ωμό, τριμμένο
  • ½ αγγούρι, σε μικρούς κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 15 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 100γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 80ml ελαιόλαδο από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη βινεγκρέτ: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε καλά να πολτοποιηθούν. Αν το μίγμα είναι σφιχτό, το αραιώνετε με λίγο νερό.

Βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο