saltsa kitrini

clock icon
10'

Καυτερή σάλτσα με κίτρινη πιπεριά τσίλι

Υλικά

  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λωρίδες και σοταρισμένη σε ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • ¼ του φλιτζανιού ξινή κρέμα
  • ¼ του φλιτζανιού ρικότα ή φέτα
  • 1 κουτ της σούπας κέτσαπ
  • χυμός από 1-2 μοσχολέμονα
  • αλάτι, πιπέρι

Συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κοτόπουλο, λαχανικά και τηγανητές πατάτες. Οι πιο παραδοσιακές συνταγές δεν περιέχουν μαγιονέζα. Εμείς την προσθέτουμε για μια πιο πλούσια και κρεμώδη υφή.

Βάζετε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Σερβίρετε και στη συνέχεια αποθηκεύετε στο ψυγείο για μέχρι και μία εβδομάδα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.

Βήμα 2

Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Βήμα 3

Σερβίρετε και στη συνέχεια αποθηκεύετε στο ψυγείο για μέχρι και μία εβδομάδα.