pickled cherry, porgonzola and rocket salad
clock icon
20'

Καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια, ρόκα και γκοργκοντζόλα

Υλικά

  • 120 γρ. κεράσια
  • 4 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 σικορέ
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ή μάραθο φρέσκο
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα

Φτιάχνουμε την πιο δροσερή σαλάτα με κεράσια, που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα. Η αλμυρή γεύση της γκοργκοτζόλας συνδυαστικά και με την γλυκύτητα των κερασιών δημιουργούν ένα ισορροπημένο πιάτο.

Πλένουμε τη ρόκα και κόβουμε το σικορέ σε ακανόνιστα κομμάτια.

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια εύκολα με έναν κερασοκαθαριστή. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και την γκοργκοντζόλα σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά μας, περιχύνουμε με τη σος κερασιού και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Jonathan Gregson

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τη ρόκα και κόβουμε το σικορέ σε ακανόνιστα κομμάτια.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια εύκολα με έναν κερασοκαθαριστή. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και την γκοργκοντζόλα σε μικρά κυβάκια.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά μας, περιχύνουμε με τη σος κερασιού και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Jonathan Gregson