avgotarako-cheese-dip_220122_0177
clock icon
20'

Καναπεδάκια με αυγοτάραχο και τυρί κρέμας

Υλικά

    Για 10 καναπεδάκια:

  • 100 γρ. λευκό τυρί κρέμας
  • 1 κ.σ. (15 ml) αυγοτάραχο σε τρίμμα
  • 10 φέτες από μπαστούνι Αυγοτάραχου
  • 10 τραγανά κράκερς με ουδέτερη γεύση
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό από λεμόνι
  • 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι

Το αυγοτάραχο, ο εκλεκτός μεζές του Μεσολογγίου, πέρα από το ότι είναι απολαυστικό σκέτο, πραγματικά απογειώνεται σε ένα καναπεδάκι με κρεμώδες τυρί και λίγο λεμόνι και άνηθο, όπου μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός ιδανικού ορεκτικού καλωσορίσματος.

Σε μπολ βάζετε το τυρί κρέμας και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Το δουλεύετε με ένα κουτάλι για να γίνει πιο μαλακό. Προσθέτετε το τρίμμα αυγοτάραχου και το ξαναδουλεύετε με το κουτάλι, να πάει παντού. Δοκιμάστε και κατά βούληση προσθέστε αν θέλετε κρέμα ή τρίμμα, για να έρθει εκεί που σας ικανοποιεί γευστικά.

Αφού ετοιμάσετε την κρέμα βάσης, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και άνηθο και δουλέψτε το μίγμα για λίγο ώστε να πάνε παντού. Το ξύσμα προτείνω να το αφήσετε για το γαρνίρισμα.

Σερβίρισμα: Πάνω σε κρακεράκια με ουδέτερη γεύση, απλώστε μια γενναία κουταλιά από το ντιπ και πάνω της ακουμπήστε μια φέτα από αυγοτάραχο. Πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι, επιπλέον τρίμμα αυγοτάραχου ή και άνηθο. Σερβίρετε σαν ορεκτικό με συνοδεία καλού τσίπουρου, λευκού κρασιού, sherry ή ιδανικά, ενός malt whisky.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μπολ βάζετε το τυρί κρέμας και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Το δουλεύετε με ένα κουτάλι για να γίνει πιο μαλακό. Προσθέτετε το τρίμμα αυγοτάραχου και το ξαναδουλεύετε με το κουτάλι, να πάει παντού. Δοκιμάστε και κατά βούληση προσθέστε αν θέλετε κρέμα ή τρίμμα, για να έρθει εκεί που σας ικανοποιεί γευστικά.

Βήμα 2

Αφού ετοιμάσετε την κρέμα βάσης, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και άνηθο και δουλέψτε το μίγμα για λίγο ώστε να πάνε παντού. Το ξύσμα προτείνω να το αφήσετε για το γαρνίρισμα.

Βήμα 3

Σερβίρισμα: Πάνω σε κρακεράκια με ουδέτερη γεύση, απλώστε μια γενναία κουταλιά από το ντιπ και πάνω της ακουμπήστε μια φέτα από αυγοτάραχο. Πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι, επιπλέον τρίμμα αυγοτάραχου ή και άνηθο. Σερβίρετε σαν ορεκτικό με συνοδεία καλού τσίπουρου, λευκού κρασιού, sherry ή ιδανικά, ενός malt whisky.