carrotsalad
clock icon
30'

Καροτοσαλάτα με τζίντζερ, κόλιανδρο και φιστίκια

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, καθαρισμένο  και τριμμένο
  • μισό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (σουμάκ, κανέλα, γαρίφαλο)
  • 2 μοσχολέμονα, τον χυμό
  • 1 κουτ. γλυκούκαστανή ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γρ. καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες μισού εκ.
  • 150 γρ. φιστίκια αράπικα

Φτιάχνουμε τα καρότα…αλλιώς! Ετοιμάζουμε καροτοσαλάτα με τζίντζερ, κόλιανδρο και φιστίκια και απολαμβάνουμε νόστιμα και θρεπτικά.

Σάλτσα: Σε ένα πολυμιξεράκι βάζουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε, αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρότα για 10΄ να μαλακώσουν, αλλά όχι να
λιώσουν, σουρώνουμε και βάζουμε σε βαθύμπολ, περιχύνουμε με τη σάλτσα όσο είναι ακόμα ζεστά για να την απορροφήσουν.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σάλτσα: Σε ένα πολυμιξεράκι βάζουμε όλα τα υλικά και ομογενοποιούμε, αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρότα για 10΄ να μαλακώσουν, αλλά όχι να
λιώσουν, σουρώνουμε και βάζουμε σε βαθύμπολ, περιχύνουμε με τη σάλτσα όσο είναι ακόμα ζεστά για να την απορροφήσουν.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M