keftedakia_Dopios
clock icon
30'

Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι από το Dopios

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα κεφτεδάκια

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο με 20% λίπος
  • 250 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένη σε γάλα
  • 2 αυγά
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 20 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. πρόβειο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 20 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια συνταγή από το σύγχρονο μεζεδοπωλείο του Χριστόφορου Πέσκια, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου θα γευτείς δημιουργική κουζίνα, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα.

Κεφτεδάκια: Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια των 40 γρ. το καθένα. Τα κρυώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φριτέζα για 3 ½ λεπτά στους 180-190°C.

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κεφτεδάκια: Σιγοψήνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια των 40 γρ. το καθένα. Τα κρυώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε φριτέζα για 3 ½ λεπτά στους 180-190°C.

Βήμα 3

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κεφτεδάκια.