keik mpananas GIOTIS 2

clock icon
60'

Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας και καρύδια

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 175γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 2-3 μπανάνες λιωμένες
  • 175γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. καρυδόψιχα
  • λίγη Zάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ

Νόστιμο και με έντονο άρωμα μπανάνας, αυτό το κέικ ετοιμάζεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη πιο γρήγορα. Το Αλεύρι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ το κάνουν φουσκωτό και αφράτο και η Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ το κάνει ακόμη πιο λαχταριστό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.
Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια μαριζ. Ανακατεύετε στο μίγμα της μπανάνας πρώτα το μίγμα με το αλεύρι και μετά την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και την περισσότερη καρυδόψιχα, κρατώντας λίγη για τη διακόσμηση.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ και με κοπανισμένα καρύδια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Βήμα 3

Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια μαριζ. Ανακατεύετε στο μίγμα της μπανάνας πρώτα το μίγμα με το αλεύρι και μετά την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και την περισσότερη καρυδόψιχα, κρατώντας λίγη για τη διακόσμηση.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά.

Βήμα 5

Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ και με κοπανισμένα καρύδια.