carrot cake

Υλικά

  • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 280ml. αραβοσιτέλαιο
  • 300γρ. ζάχαρη καστανή μαλακιά
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 300γρ. καρότα τριμμένα
  • χυμός από 1 1/2 πορτοκάλι

Συνταγή από το βιβλίο “Μαμά, δεν τρώω πράσινα” της Θέμιδας Καρδιόλακα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Λαδώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, παραλείπετε αυτό το βήμα).

Ανακατεύετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύετε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Προσθέτετε τα καρότα, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Τα προσθετείτε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.

Τοποθετείτε το μίγμα στην φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Βήμα 2

Λαδώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσετε φόρμα σιλικόνης, παραλείπετε αυτό το βήμα).

Βήμα 3

Ανακατεύετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα.

Βήμα 4

Ρίχνετε σε ένα μπολ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύετε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Βήμα 5

Προσθέτετε τα καρότα, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Βήμα 6

Τα προσθετείτε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.

Βήμα 7

Τοποθετείτε το μίγμα στην φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.