quessadillas-me-kotopoulo

ΜΕΞΙΚΟ

clock icon
55'

Κεσαντίγιας με κοτόπουλο και σάλτσα bbq

Υλικά

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, χαραγμένο με ένα μαχαίρι και ανοιγμένο σαν βιβλίο
  • 4 τορτίγιες
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε μικρούς κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 300γρ. τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα bbq

  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 4 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου, καλά κοπανισμένους στο γουδί
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Το μεξικάνικo σνακ που δίκαια έχει κερδίσει μια θέση στο τεφτέρι του Olive.

Για τη σάλτσα bbq: Ανακατεύετε καλά τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνετε κατά μέρος (όχι στο ψυγείο), μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Αλείφετε το φιλέτο με μία κουταλιά ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Το μεταφέρετε στο καυτό τηγάνι και ψήνετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ξύλο κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το φιλέτο.
Καθαρίζετε με λίγο χαρτί το τηγάνι και το επαναφέρετε στη φωτιά. Βάζετε τη δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Αδειάζετε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τη σάλτσα bbq και ανακατεύετε καλά.
Καθαρίζετε το τηγάνι και στρώνετε μια τορτίγια. Απλώνετε το μισό μίγμα με το κοτόπουλο και σκορπάτε το μισό τσένταρ. Σκεπάζετε με μια δεύτερη τορτίγια και βάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνετε για 3-4 λεπτά και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζετε την κεσαντίγια συνεχίζοντας το ψήσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβετε τις κεσαντίγιας σε τρίγωνα και σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη σάλτσα bbq: Ανακατεύετε καλά τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνετε κατά μέρος (όχι στο ψυγείο), μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 2

Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Αλείφετε το φιλέτο με μία κουταλιά ελαιόλαδο και το πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Το μεταφέρετε στο καυτό τηγάνι και ψήνετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ξύλο κοπής. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το φιλέτο.

Βήμα 3

Καθαρίζετε με λίγο χαρτί το τηγάνι και το επαναφέρετε στη φωτιά. Βάζετε τη δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να μαραθούν. Αδειάζετε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τη σάλτσα bbq και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Καθαρίζετε το τηγάνι και στρώνετε μια τορτίγια. Απλώνετε το μισό μίγμα με το κοτόπουλο και σκορπάτε το μισό τσένταρ. Σκεπάζετε με μια δεύτερη τορτίγια και βάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψήνετε για 3-4 λεπτά και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζετε την κεσαντίγια συνεχίζοντας το ψήσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 5

Κόβετε τις κεσαντίγιας σε τρίγωνα και σερβίρετε αμέσως όσο είναι ζεστές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα