chilli chicken

ΚΙΝΑ

clock icon
1:10'

Κινέζικο κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 2 πιπεριές τσίλι κόκκινες
  • 2 πιπεριές τσίλι πράσινες
  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • αλάτι

Η δημιουργία στην κουζίνα δεν σταματάει ποτέ. Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο κόβεται σε μπουκίτσες και ψήνεται στο τηγάνι με πράσινες και κόκκινες πιπεριές τσίλι, μπούκοβο και κύμινο. Μια συνταγή του σεφ Γιώργου Δημητρακόπουλου από την κουζίνα της Κίνας.

Κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις πιπεριές τσίλι σε μικρές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Παράλληλα, σε ένα πολύ μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπούκοβο, το κύμινο , τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη μαρινάδα του και με το κρεμμύδι για περίπου 15΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το κύμινο και το βούτυρο, κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30΄. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο μάτι για 5΄ ακόμα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι ή νουντλς.
Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food styling; Ella Tarn

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις πιπεριές τσίλι σε μικρές ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα πολύ μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπούκοβο, το κύμινο , τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη μαρινάδα του και με το κρεμμύδι για περίπου 15΄.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την ντομάτα, το κύμινο και το βούτυρο, κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30΄. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο μάτι για 5΄ ακόμα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι ή νουντλς.

Βήμα 4

Φωτογραφίες: Jonathan Gregson, Styling: Jo Harris, Food styling; Ella Tarn