quiche
clock icon
1:10'

Κις λορέν με μπρόκολο και φέτα

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη τάρτας ή κουρού
  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 300γρ. μπουκετάκια από μπρόκολο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 150γρ. φέτα σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η κις λορέν από τις πιο κλασικές και αγαπημένες τάρτες. Σε αυτή τη συνταγή τη φτιάχνετε με μπρόκολο και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που σας λύνει τα χέρια.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να πάρει βράση, το αλατίζετε και ζεματάτε το μπρόκολο για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε νερό βρύσης με παγάκια να σταματήσει ο βρασμός και να μείνει ζωηρό το χρώμα του. Το στραγγίζετε και αν είναι πολύ χοντρά τα κομμάτια το κόβετε στη μέση.
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τριμμένο τυρί, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.
Αδειάζετε μέσα το μίγμα της Μπεσαμέλ που ετοιμάσατε και μοιράζετε ομοιόμορφα τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα κυβάκια της φέτας.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να πάρει βράση, το αλατίζετε και ζεματάτε το μπρόκολο για 5 λεπτά. Το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε νερό βρύσης με παγάκια να σταματήσει ο βρασμός και να μείνει ζωηρό το χρώμα του. Το στραγγίζετε και αν είναι πολύ χοντρά τα κομμάτια το κόβετε στη μέση.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι, το τριμμένο τυρί, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε με τη ζύμη τάρτας τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτα. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει και τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Βήμα 5

Αδειάζετε μέσα το μίγμα της Μπεσαμέλ που ετοιμάσατε και μοιράζετε ομοιόμορφα τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα κυβάκια της φέτας.

Βήμα 6

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε.