OliveMagazine

Koτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Koτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:10'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια του στιφάδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 250γρ. σκληρή φέτα σε κυβάκια
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • μερικούς κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Σε ρηχή κατσαρόλα το ροδίζετε και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Το βγάζετε στην άκρη.

Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και τελευταίο το σκόρδο. Όταν πάρουν λίγο χρώμα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.

Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και ανάλογο αλατοπίπερο. Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί και να δέσει όμορφα η σάλτσα του. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ενδιάμεσα.

Τέλος, προσθέτετε στην κατσαρόλα τη φέτα και σβήνετε τη φωτιά. Σερβίρετε σε πιάτα και συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr