kohiles_chicken

ΙΤΑΛΙΑ

clock icon
1:30'

Κοχύλες γεμιστές με κοτόπουλο και σπανάκι

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. άσπρα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο, κονσέρβα
  • 250 γρ. χαλούμι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Οι κοχύλες είναι από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που υπάρχουν. Εδώ, τις απολαμβάνουμε γεμιστές με κοτόπουλο, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το θυμάρι, την ντομάτα κονκασέ και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15'. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χαλούμι,τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε στη βάση ένος ορθογώνιου πιρέξ 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα κοτόπουλου. Γεμίζουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και με το μείγμα του κοτόπουλου.

Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο στο πιρέξ. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30΄ ή μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το θυμάρι, την ντομάτα κονκασέ και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15'. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χαλούμι,τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε στη βάση ένος ορθογώνιου πιρέξ 1 κουτ. σούπας από τη σάλτσα κοτόπουλου. Γεμίζουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού και με το μείγμα του κοτόπουλου.

Βήμα 3

Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο στο πιρέξ. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις για 30΄ ή μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά.