OliveMagazine

Κοχύλια με σάλτσα από ελληνικά τυριά

Κοχύλια με σάλτσα από ελληνικά τυριά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά αχιβάδες, βρασμένα
  • 200 γρ. μανούρι
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. τσαλαφούτι
  • 250 ml γάλα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1/4 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
  • 100 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιούμε το μανούρι, το τσαλαφούτι και το ανθότυρο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο, προσθέτουμε τον δυόσμο, το μείγμα τυριών και το πιπέρι, ανακατεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δοκιμάζουμε τη γεύση της σάλτσας, προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις ζεστές αχιβάδες, προσθέτουμε το πεκορίνο, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με χοντροτριμμένο πιπέρι.

Tips

Αν χρειαστεί, αραιώνουμε τη σάλτσα με ζεστό γάλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο